support@lastingliving.nl
Heeft u vragen? support@lastingliving.nl
Unique beautiful furniture & quality pieces that last

About Us

Hi, welcome to Lasting Living.

Wat maakt Lasting Living uniek?

Wij van Lasting Living hebben een voorliefde ontwikkeld voor interieurs, die gebaseerd zijn op de combinatie van zowel moderne architectuur, design en kunst, als oude architectuur stijlen, vintage design, antieke kunst en elementen, het zogenaamde “eclectisch” wonen. Kleur en materiaal gebruik, blijven uiteraard ook een wezenlijk onderdeel van een geslaagd interieur.

Om te komen tot een dergelijk interieur, is wel enige moed, en vooral creativiteit nodig. Aangezien dat niet iedereen is gegeven, zullen er met de regelmaat van de klok interieur opstellingen op de website worden geplaatst, die als inspiratiebron kunnen dienen. Tevens zijn een aantal van de gepresenteerde producten op de website te bestellen of direct te koop in de webshop.

Verschillende stijlen

Bij modern design kunnen de meeste mensen zich wel wat voorstellen, echter wat wordt verstaan onder de diverse benamingen voor oudere stijlen, zoals vintage, industrieel, brocante, antiek, retro, art deco, reclaimed?

Deze benamingen zeggen iets over de tijdsperiode waarin deze producten zijn ontworpen en geproduceerd. Vintage wordt o.a. gebruikt voor de stijlperiode jaren 50-80, industrieel beslaat ongeveer een periode van 1910-1970, de term brocante komt uit Frankrijk, waarbij op markten 2e hands spullen worden aangeboden, die een lange periode kunnen bestrijken, maar meestal uit de periode van een paar honderd jaar oud, gelijk aan antiek, dat een nog grotere periode van enkele honderden jaren kan beslaan. Met retro wordt meestal de jaren 50-60 bedoeld, en art deco grijpt terug op de periode uit de jaren 20-30.

Tegenwoordig worden veel “oude” objecten gekopieerd en opnieuw geproduceerd, en aangeboden als bijvoorbeeld “product x, in vintage stijl” of  “product Y in brocante stijl” et cetera. Maar het leukst is toch een origineel 2e hands object.

Je ziet vaak dat men probeert een interieur “stijl vast” in te richten, maar is dat eigenlijk belangrijk? Wij denken van niet, een interieur moet voornamelijk bij je passen, je moet je thuis voelen en het moet liefst een beetje spannend zijn, zodat het niet snel gaat vervelen. Nieuwe woontrends laten zien dat je hele leuke, mooie en stijlvolle interieurs kan samenstellen met een combinatie van producten in diverse stijlen.

 

De charme van gebruikte spullen

De charme van gebruikte producten is ongekend. Niet zelden vertellen de producten een verhaal, en de gebruikssporen, imperfectie en “patine” geven het object een unieke “one of a kind” uitstraling, die een grote toegevoegde waarde geven t.o.v. een nieuw product.  Ook het feit dat een dergelijk object, door het verstrijken van de tijd, is overgebleven, maken het uniek: je kan niet zomaar ergens een tweede exemplaar bestellen: de kans dat je het stuk bij je buurman of vrienden tegen zal komen, is zeer klein!

Patine en gebruikssporen

Niets is leuker dan dat je ziet dat het object ook daadwerkelijk is gebruikt of dat het door de tand des tijds is aangetast. Het geeft zoveel meer dan een nieuw product. Daarmee moet je niet de fout maken om alles in je huis zomaar 2e hands in te richten, meestal kan het dan een “oubollig” geheel worden. Bijvoorbeeld vintage spullen leveren in moderne interieurs juist die spanning op die nodig is voor een mooi uitgebalanceerd geheel. Hierdoor krijgen zowel de moderne objecten, als de vintage objecten meer aandacht, de objecten versterken elkaar.

Producten in de stijl van…

Een aantal van onze producten, worden met de hand vervaardigd. Het betreft hier meestal objecten, die aan de hand van oude kapotte objecten en/of onderdelen, een nieuw leven wordt ingeblazen door er een ander ontworpen object van te maken, meestal in een bepaalde stijl. Objecten, die in het verleden een geheel andere functie hadden, worden op deze wijze weer hergebruikt. Het leuke van deze producten is, dat deze volstrekt uniek zijn, als ware het een kunstwerk.

“Ik houd van interieurs met lef, met spannende kleuren combinaties, bijzondere vondsten, creatieve oplossingen en unieke spullen”

Tessa Francesca
Founder

Vraag naar ons assortiment

KOM IN CONTACT